Gitarrservice

Välkommen till gitarrverkstaden, ett samarbete mellan Wälivaara Guitars och Marcus Trygg Instruments.

Vi erbjuder en komplett grundservice och översyn av din akustiska gitarr och/eller elgitarr för att den skall vara spelbar och hålla länge. Vi tar även på oss flertal typer av reparationer och justeringar. Efter en genomgång och bedömning ger vi dig ett prisförslag om åtgärderna ligger utanför standardtjänsterna:

Normal leveranstid är inom en vecka för grundservice och injusteringar.

Mikrofoner och pickups

För akustiska instrument kan rekommendera installation av interna mikrofoner av typen LR Baggs eller som knappast är synliga från utsidan, har som har hög kvalitet och kräver minimal åverkan på gitarrens struktur.

För mer information om mickar och installation ta kontakt med Marcus Trygg instruments (för mer info klicka här).

Customarbeten

Inlays/intarsia Vill du skapa ett personligt utseende på din gitarr så utför vi även designade inlays av trä, pärlemor eller andra material. Till detta arbete använder vi cnc maskin med hög precision för att åstadkomma precisa arbeten med komplicerade mönster. Normalt gör vi ingraveringar på greppbrädan i utrymmet mellan banden eller på den plana delen av huvudstocken. Alternativt kan tar bort banden i samband med ombandning för att göra en större inlay på greppbrädan. Enda begränsningen är att detaljerna måste rymmas i maskinen.

Ny greppbräda, är greppbrädan sliten, skadad eller om du helt enkelt vill byta ut den mot en ny ï vackert trä så kan vi erbjuda att fräsa bort befintlig och limma fast en ny. Då kan man passa på att plana halsen, skapa personliga inlays enligt önskemål . Ett alternativ är att samtidigt passa på att byta ut greppbanden till True Temperament systemet (se truetemperament.com) förutsatt att skallängden stämmer överens med din gitarrhals.